Menu Sluiten

Arabisch

Arabisch leren?

Wilt u Arabisch leren? Dit is mogelijk bij LEARN Games Wereldtalen. U leert Arabisch spelenderwijs. Het lezen en schrijven in het Arabisch is voor iemand met een niet-Arabische achtergrond lastig. Dit omdat het schrift sterk afwijkt. Ook de Arabische grammatica wijkt af van de meeste westerse talen. Veelal is de grammatica van de Arabische taal uitgebreider. Wanneer u het alfabet een beetje onder de knie heeft, dan is het schrijven en het lezen sneller aan te leren. Arabisch is voor Arabieren zelf ook lastig omdat in de meeste teksten de korte klinkers niet weergegeven worden.

Semitische taal

Arabisch wordt door ongeveer 240 miljoen mensen wereldwijd gesproken. Het wordt onder andere gesproken in landen zoals Egypte, Israël, en Jemen. De Arabische taal is een Semitische taal. De Koran is geschreven in het Arabisch en wordt daarom gezien als de moedertaal van de islamitische wereld.

Alfabet

Het Arabisch wordt anders dan in het Nederlands geschreven van rechts naar links. Dit geldt niet voor het schrijven van de cijfers. Die worden van links naar rechts geschreven. Het alfabet bevat 28 letters. Veel wiskundige, filosofische en astrologische werken uit de wereldgeschiedenis zijn in het Arabisch geschreven.

Zesde taal Verenigde Naties

In 1973 werd het Arabisch officieel erkend door de Verenigde Naties als kwantitatieve, politieke, culturele en religieuze betekenis van de taal. Naast het Arabisch wordt het Mandarijn, Engels, Russisch, Frans en het Spaans beschouwd als taal van de Verenigde Naties. Het Arabisch is de zesde taal van de Verenigde Naties.

Weetjes

  • Arabisch wordt gesproken in Order Egypte, Algerije, Bahrein, Djibouti, Irak, Iran, Israël, Jemen, Jordani, Qatar, Koeweit, Libanon, Libi, Marokko, Mauritani, Oman, Saoedi-Arabia, Soedan, Syria, Tsjaad, Tunesia, Verenigde Arabische Emiraten en andere landen
  • Sinds Buy 1973 erkend als officiële taal van de Verenigde Naties
  • Alfabet: Arabisch
  • 240 miljoen mensen spreken Arabisch in meer dan 20 verschillende landen

Meld je aan!

Geïnteresseerd in LEARN Games?

Neem vrijblijvend contact op voor een offerte via mjvdbrink[a]le-network.nl, het contact formulier of telefonisch via +31 (0)6-14999444.