Menu Sluiten

Arabisch

Arabisch leren?

Wilt u Arabisch leren? Dit is mogelijk bij LEARN Games Wereldtalen. U leert Arabisch spelenderwijs. Het lezen en schrijven in het Arabisch is voor iemand met een niet-Arabische achtergrond lastig. Dit omdat het schrift sterk afwijkt. Ook de Arabische grammatica wijkt af van de meeste westerse talen. Veelal is de grammatica van de Arabische taal uitgebreider. Wanneer u het alfabet een beetje onder de knie heeft, dan is het schrijven en het lezen sneller aan te leren. Arabisch is voor Arabieren zelf ook lastig omdat in de meeste teksten de korte klinkers niet weergegeven worden.

Semitische taal

Arabisch wordt door ongeveer 240 miljoen mensen wereldwijd gesproken. Het wordt onder andere gesproken in landen als Egypte, Israël, en Jemen. De Arabische taal is een Semitische taal. De Koran is geschreven in het Arabisch en wordt daarom gezien als de moedertaal van de islamitische wereld.

Alfabet

Het Arabisch wordt anders dan het Nederlands geschreven van rechts naar links. Dit geldt niet voor het schrijven van cijfers, die van links naar rechts worden geschreven. Het Arabische alfabet omvat ook meer letters (28). Veel wiskundige, filosofische en astrologische werken uit de wereldgeschiedenis zijn in het Arabisch geschreven.

Zesde taal Verenigde Naties

In 1973 werd het Arabisch officieel erkend door de Verenigde Naties als zesde taal. Naast het Arabisch zijn ook Chinees, Engels, Russisch, Frans en het Spaans officiële talen van de Verenigde Naties. 

 

Weetjes
Arabisch wordt gesproken in Egypte, Algerije, Bahrein, Djibouti, Irak, Israël, Jemen, Jordanië, Qatar, Koeweit, Libanon, Libië, Marokko, Mauritanië, Oman, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië, Tsjaad, Tunesië, de Verenigde Arabische Emiraten, etc. 

Meld je aan!

Geïnteresseerd in LEARN Games?

Neem vrijblijvend contact op voor een offerte via contact[a]le-network.nl, het contact formulier of telefonisch via +31 0) 6 50 51 40 62

%d bloggers liken dit: