Menu Sluiten

Engels

Modern Engels

Het Modern Engels is de wereldwijde lingua franca en de belangrijkste internationale taal voor communicatie. In de zakenwereld, in de wetenschap, de entertainment-industrie, het toerisme. In het Gemenebest wordt Engels gezien als officiële taal. Veel internationale organisaties gebruiken Engels als voorkeurstaal.

Achtergrond: 'de taal van het British Empire'

De uitbreiding van de Engelse taal over de hele wereld loopt parallel met de groei van het Britse Rijk in de negentiende eeuw, in die periode werd de taal wereldwijd verspreid. Ook is de positie van het Engels versterkt door de status van de Verenigde Staten als wereldmacht met zijn groeiende economische en culturele invloed sinds de Tweede Wereldoorlog. In veel beroepen is goede kennis van het Engels een vereiste, met als gevolg dat ten minste één miljard mensen de beginselen van het Engels beheersen. Het is één van de zes officiële talen van de Verenigde Naties.

Weetjes

  • Engels wordt gesproken in de USA en Canada, op de Britse eilanden, Ierland, het Caribische Gebied Australia , Nieuw-Zeeland, Oceanië en in grote delen van Afrika en Azië.
  • Meer dan één miljard mensen spreken Engels, waarvan ruim 380 miljoen mensen als moedertaal. In meer dan 50 landen is het Engels een officiële taal, ook is het de lingua franca bij veel internationale instellingen(de Europese Unie, NATO, VN)

Meld je aan!

Geïnteresseerd in LEARN Games?

Neem vrijblijvend contact op voor een offerte via mjvdbrink[a]le-network.nl, het contact formulier of telefonisch via +31 (0)6-14999444.