Menu Sluiten

Engels

Het Engels is de belangrijkste internationale taal voor communicatie.  

De taal van het 'British Empire'

De uitbreiding van de Engelse taal over de hele wereld loopt parallel met de groei van het Britse Rijk in de negentiende eeuw. Daarnaast is de positie van het Engels versterkt door de status van de Verenigde Staten als wereldmacht met zijn groeiende economische en culturele invloed, met name sinds de Tweede Wereldoorlog. In veel beroepen is goede kennis van het Engels een vereiste met als gevolg dat ten minste één miljard mensen de beginselen van het Engels beheersen. Het is één van de zes officiële talen van de Verenigde Naties.

Weetjes

  • Meer dan één miljard mensen spreken Engels waarvan ruim 380 miljoen mensen als moedertaal. In meer dan 50 landen is het Engels een officiële taal, ook is het de lingua franca bij veel internationale instellingen (de Europese Unie, NATO, VN).
  • Engels wordt gesproken in de Verenigde Staten van Amerika en in Canada, op de Britse eilanden, in Ierland, binnen het Caribische Gebied, in Australië , in Nieuw-Zeeland, in Oceanië en in grote delen van Afrika en Azië.

Meld je aan!

Geïnteresseerd in LEARN Games?

Neem vrijblijvend contact op voor een offerte via contact[a]le-network.nl, het contact formulier of telefonisch via +31 0) 6 50 51 40 62

%d bloggers liken dit: