Menu Sluiten

Hindi

Basis Hindi

Bent u geïnteresseerd in het leren van de derde taal die in wereld gesproken wordt, het Hindi? Gebaseerd op een schatting uit 2008, spreken 497 miljoen mensen Hindi! Tijdens LEARN Games Wereldtalen leert u de basisbegrippen van deze taal, die door velen wordt gebruikt in het Indiaas-Pakistaanse subcontinent en de naburige landen. Hindi is de eerste officiële taal van de Republic of India. De basiskennis van het Hindi kan daarom nuttig zijn voor een ieder met interesse voor de landen in Zuid Azië of in de vele Zuid-Aziatische gemeenschappen over de hele wereld.

Achtergrond

De taal behoort tot de Indische groep van de Indo-Iraanse subfamilie van de Indo-Europeaanse talenfamilie. Hindi is de geschreven, literaire variant van het Hindustani dat door de Hindoes wordt gebruikt. Het is geschreven in het Devanagari alfabet dat ook voor het Sanskriet wordt gebruikt en heeft een oorspronkelijk Indische vocabulaire.

Weetjes

  • Het Hindi alfabet bestaat 11 klinkers en 33 medeklinkers.
  • De Devanagari schrijfwijze die voor het Hindi wordt gebruikt is afgeleid van het aloude Brahmi en is nauw verwant aan andere Indiase schrijfwijzen zoals Gujarati en Bengali.
  • Het Hindi was oorspronkelijk een variant op het Hindustani dat in het gebied rond New Delhi werd gesproken.
  • Er zijn honderden Hindi dialecten.
  • Het Hindi is als taal verrijkt door het Perzisch, het Turks, het Farsi, het Arabisch, het Portugees en het Engels.
  • Tegenwoordig wordt het Hindi algemeen gesproken in Zuid Azië (India, Pakistan, Nepal en Bhutan), Zuid Afrika, Mauritius, Trinidad, Fiji, Suriname en Guyana.

Meld je aan!

Geïnteresseerd in LEARN Games?

Neem vrijblijvend contact op voor een offerte via mjvdbrink[a]le-network.nl, het contact formulier of telefonisch via +31 (0)6-14999444.